De ce investind în copii, investim în viitor?

Investiția în educație este considerată ca fiind cea mai bună metodă de a investi pe termen lung. Plecând de la premisa aceasta, statul român s-a hotărât să lanseze un program prin care să sprijine educația românească. Prin programul Growth – Investim în copii, investim în viitor, se urmărește construirea de grădinițe private, prin acordarea de fonduri nerambursabile. Acesta va fi lansat la începutul anului 2020 și se va derula multianual, până în 31 decembrie 2020. Bugetul total al programului este de 500 milioane de euro și prin intermediul lui se urmărește construirea, amenajarea și dotarea a aproximativ 1000 de grădinițe. Fiecare solicitant va putea obține finanțare maximă în valoare de 500.000 de mii de euro, iar fondurile nerambursabile vor fi acordate investitorului după finalizarea lucrărilor și obținerea autorizației de funcționare de la Ministerul Educației Naționale. Beneficiarii acestor fonduri vor putea fi firmele private, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, cluburile și federațiile sportive, organizațiile non-guvernamentale, fundațiile și asociațiile. 
Investiția în educație ar trebui să fie prioritatea oricărei țări, deoarece este cunoscut faptul că nu există evoluție și dezvoltare fără aportul persoanelor educate, iar persoanele nu pot deveni educate decât dacă sunt alocate resurse pentru educația lor. Tocmai de aceea, programul Growth, prin care se acordă finanțare nerambursabilă pentru construirea și amenajarea de grădinițe private, este unul binevenit. Procesul de educație a unei persoane începe de acasă, în familie, din momentul în care copilul este destul de mare încât să înțeleagă ceea ce i se spune de către părinți. Acest proces continuă și devine din ce în ce mai important în momentul în care copilul intră în contact cu sistemul educațional, adică la grădiniță. Acolo i se pun bazele și învață cum să se comporte în societate, cum să-și gestioneze emoțiile și este pregătit pentru etapa următoare – învățământul primar. 
Se acordă finanțare nerambursabilă pentru construirea și amenajarea de grădinițe private și se investește în felul acesta în sistemul educațional românesc deoarece există mai multe beneficii pe care o grădiniță privată le oferă, printre care se numără următoarele:
  • Grădinițele private au program prelungit. Dacă în cazul grădinițelor de stat programul este de 4 ore pe zi, aici lucrurile stau puțin mai diferit. Programul este de de obicei de 8 ore pe zi, iar majoritatea grădinițelor private funcționează și în timpul vacanței de vară.
  • Pregătirea care i se va oferi preșcolarului, atât pe plan educațional, cât și pe plan sportiv, este de cea mai înaltă calitate.
  • Dotările și resursele care sunt puse la dispoziția preșcolarilor sunt la standarde europene. 
  • Grupele din care fac parte copiii nu sunt la fel de numeroase ca la grădinițele de stat. Timpul pe care educatorul i-l va acorda fiecărui copil în parte este mai mult și mai de calitate.
  • Copilului i se oferă o masă caldă în fiecare zi în timpul programului.
O metodă simplă prin care se poate obține finanțarea nerambursabilă oferită prin programul Growth este începerea unei colaborări cu o firmă de consultanță. Printre cele 1000 de grădinițe private finanțate poate fi și grădinița construită sau amenajată de tine! Procesul de accesare a finanțării este unul complex, tocmai de aceea mulți investitori aleg să apeleze la o firmă de consultanță, astfel își cresc considerabil șansele de a obține finanțarea pe care și-o doresc. Alege să fii și tu o persoană care investește în viitor, construiește o grădiniță!
Pentru mai multe informații, puteți să accesați cu încredere: https://www.odasglobalconsulting.net/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Apel de proiect – Electrificare finantata prin Granturi Norvegiene – ODAS Global Consulting

Modul in care un consultant de afaceri va poate ajuta afacerea

Tot ceea ce trebuie să știi despre fondurile de investiții