Start-up Nation 2020 – Cea mai simplă modalitate prin care poți obține finanțare

Ne apropiem cu pași repezi de finalul anului 2019, iar asta înseamnă că se va lansa cea de-a treia ediție a programului Start-Up Nation 2020. Doritorii vor putea să își depună proiectele începând cu ultima lună a acestui an, iar verificarea, contractarea și implementare afacerilor se va face în cursul anului următor. Prin intermediul acestui program, microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii vor putea beneficia de fonduri nerambursabile în valoare de 200.000 lei. Finanțarea se poate accesa și prin intermediul SRL și SRL-D, beneficiarul nu este obligat să aducă nicio contribuție proprie iar investițiile se pot realiza atât în mediul urban, cât și în cel rural.
Există mai multe condiții care trebuie îndeplinite pentru a putea beneficia de fondurile oferite prin programul Start-Up Nation 2020. În primul rând, firma care depune cererea trebuie să fie înființată după data de 30.01.2017 și activitatea pe care o desfășoară trebuie să fie în baza unui cod CAEN din următoarele domenii: industrii creative, programare IT, servicii, comerț, producție. Solicitarea finanțării se poate face pe baza unui singur cod CAEN, iar acesta trebuie autorizat până în momentul depunerii primei cereri de rambursare. În al doilea rând, finanțarea nu se poate obține dacă firma a mai primit finanțare prin intermediul programelor din ediția trecută. De asemenea, nu se pot accesa fondurile dacă asociatul sau acționarul firmei solicitante a mai beneficiat de finanțare în cadrul edițiilor Start-Up Nation în 2017 sau 2018. O altă condiție care trebuie îndeplinită se referă la relația pe care solicitantul o are cu statul, cererea nu va fi aprobată dacă firma are datorii la bugetele locale. 
Ediția trecută prevedea faptul că proiectele nu pot fi implementate în Cluj, București și Ilfov din cauza disparităților regionale, acest lucru s-a schimbat în ediția actuală, proiectele vor putea fi desfășurate și în aceste localități. Pentru ediția actuală Start-Up Nation s-a anunțat că se încearcă eficientizarea programului de finanțare, se va pune accentul pe inovare, automatizare, performanță antreprenorială, noi tehnologii și mai puțin pe crearea de noi locuri de muncă.
De-a lungul a celor două ediții Start-Up Nation deja finalizate au primit finanțare completă peste 8000 de participanți iar cele mai multe fonduri au fost alocate domeniilor precum: producție, industrii creative, IT și producție. În jur de 70% dintre participanți au apelat la servicii de consultanță în procesul scrierii proiectelor, a implementării lor și pentru înființarea întreprinderilor. Principalele avantaje pe care le aduce colaborarea cu o firmă de consultanță sunt: proiecte calitative, maximizarea șanselor de a obține finanțare, experiență vastă în domeniu, te ajută în prevenirea greșelilor, îți pune la dispoziție documentația și informația de care ai nevoie, economisești timp – consultantul știe care sunt toți pașii pe care trebuie să-i urmezi în procesul accesării, posibilitatea de a învăța mereu lucruri noi și folositoare în viitoarea ta carieră de antreprenor, firma de consultanță îți va oferi mereu o părere obiectivă în legătură cu viziunea pe care tu o ai, în cheltuielile eligibile se încadrează și cheltuielile aferente serviciilor de consultanță, ți se rambursează până la 8000 lei. 
Pentru mai multe informații, accesează: https://www.odasglobalconsulting.net/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Apel de proiect – Electrificare finantata prin Granturi Norvegiene – ODAS Global Consulting

Modul in care un consultant de afaceri va poate ajuta afacerea

Tot ceea ce trebuie să știi despre fondurile de investiții