Secretele unor planuri de afaceri de succes

Cand vine vorda despre afaceri, ne dorim ca totul sa fie un succes, fie ca este vorba de faza incipienta a unui business si ai nevoie de cele mai bune planuri de afaceri, fie ca esti in etapa de mentinere a afacerii in topul celor mai profitabile din sectorul tau de activitate.
Planul de afaceri este cheia unui business de succes, deoarece acesta este un document pretios prin care se asigura o comunicare eficienta intre intreprinzatori, creditori si posibili investitori. Tocmai de aceea este bine ca business-urile sa inceapa cu planuri de afaceri bine gandite si organizate, care sa contina toate datele esentiale pentru un antreprenor, precum planul de actiune, istoricul firmei, continutul si descrierea afacerii, produsul sau serviciul care se doreste a se oferi, precum si strategia de piata, analiza financiara si finantarea.
Informatii de nelipsit din planuri de afaceri reusite
Exista anumite informatii fara de care nu se pot realiza planuri de afaceri bine organizate, precum este descrierea afacerii, care trebuie sa inceapa cu prezentarea generala, urmand apoi sa se detalieze serviciile si/sau produsele oferite.  Descrierea generala a afacerii contine date despre istoria companiei atunci cand aceasta exista si include informatii despre nasterea firmei, obiective si descrierea sectorului de activitate.
Deosebit de importanta este descrierea detaliata a produselor si serviciilor, insa din punctul de vedere al clientului, care trebuie sa includa date despre beneficiile oferite de folosirea acestora,  cat si durata de viata.  Urmeaza procesul de productie, care cuprinde si modul de functionare sau patentele.
In ceea ce priveste managementul, in continutul unor planuri de afaceri corecte, se prezinta actionarii principali, managerii, personalul si atributiile acestora. De nelipsit sunt datele despre vanzari, venituri, cheltuieli si surse de finantare, dar si proiectiile financiare.
De evitat in realizarea unor planuri de afaceri
Exista anumite greseli, realizate de cei care intocmesc planuri de afaceri, iar una dintre acestea este data de ignorarea competitorilor si evaluarea necorespunzatoare a acestora. Mediul de afaceri este unul al competitiilor si este imposibil sa supravietuiti daca nu cunoasteti care sunt competitorii si potentialul acestora, iar aprecierile lor trebuie sa se faca corect si obiectiv.
De asemenea, acele planuri de afaceri care sunt sortite esecului contin evaluari gresite ale costurilor si o supraestimare a profitului.  Fara sa reflecte realitatea, aceste evaluari gresite duc la imposibilitatea de a sustine o activitate economica profitabila.
O alta greseala ce poate duce la aparitia unor probleme in implementarea unor planuri de afaceri este data de nerecunoasterea reglementarilor legale. Alte greseli de evitat includ lipsa strategiei si imposibilitatea de a atrage resurse suficiente. Pentru a evita aceste greseli si nu numai, se poate apela la o firma de consultanta cu experienta in intocmirea de planuri de afaceri, precum este Odas Global Consulting. Aceasta firma de consultanta detine o experienta de 16 ani, perioada in care a intocmit planuri de afaceri profitabile, unele cu finantare europeana.
Consultantii Odas stiu cum sa realizeze planuri de afaceri realist si profesionist, in urma caruia tu sa iti poti consolida afacerea la care visezi.
Pentru mai multe informații, accesați site-ul: odasglobalconsulting.net/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Programul de crestere a gradului de acoperire cu servicii sociale

Programul de investitii in abatoare montane

Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale - ODAS Global Consulting