Greseli de evitat in scriere fonduri europene

Intregul proces de scriere fonduri europene nu este usor de indeplinit de catre toti cei care au nevoie de finantare pentru a-si pune in aplicare ideile de afaceri.  Cu toate ca banii europeni pot fi solutia pentru un business de succes, dificultatea parcurgerii etapelor de scriere fonduri europene ii determina sa renunte pe unii aspiranti la finantare europeana.
Este bine de retinut, totusi, ca finantarea europeana in Romania nu este imposibila. Cunostintele in domeniu sunt folositoare tuturor celor care doresc sa acceseze bani europeni, mai ales in cazul proiectelor care necesita proceduri riguroase.
Obtinerea finantarii pentru scriere fonduri europene – nu un scop in sine
Una dintre cele mai frecvente greseli in scriere fonduri europene consta in justificarea nevoii proiectului prin lipsa banilor si nu prin necesitatea acestuia. Proiectele care pornesc de la nevoi inexistente, iar obtinerea fondurilor europene nu serveste unui scop, ci este un scop in sine, au sanse mici de reusita.
Este gresit sa iti doresti scriere fonduri europene doar pentru ca ai un teren nefolosit. Scopul tau nu trebuie sa fie obtinerea banilor, ci construirea afacerii la care visezi.
Conformitatea administrativa in scriere fonduri europene –  foarte importanta
Atunci cand depui un proiect de scriere fonduri europene, trebuie sa te asiguri ca dosarul tau cuprinde toata documentatia necesara, asa cum prevede finantatorul. Ai grija sa nu ai documente lipsa sau expirate, dar nici documente in alte formate decat cele necesare. Desi pot parea greseli mici, acestea pot duce la respingerea dosarului de scriere fonduri europene.
Alte greseli de evitat sunt cele date de lipsa corelarii activitatilor cu indicatori si rezultate, precum intre cantitatile si resursele bugetate.
Proiecte castigatoare, fara proiectii exagerate
Din dorinta de a fi convingatori ca proiectul lor merita finantat, unii solicitanti prezinta proiectii exagerate, care nu au legatura cu realitatea. Atunci cand soliciti finantare, este bine sa ai in vedere capacitatea ta organizationala si financiara. Este gresit sa promiti mai mult decat poti face, deoarece te vei confrunta cu serioase probleme de implementare a proiectului tau. Proiectul tau are sanse mai mari de castig daca include proiectii estimate corect, care sa reflecte realitatea.
Pentru a avea mai putine batai de cap, poti opta pentru o firma serioasa de consultanta fonduri europene, care se va asigura ca eviti toate aceste greseli in proiectul tau. Compania Odas Global Consulting ofera servicii de scriere fonduri europene si consultanta in afaceri de 16 ani, perioada in care a acumulat experienta si a obtinut rezultate remarcabile.
Consultantii in scriere fonduri europene Odas vor sti cum sa evite toate aceste greseli, astfel incat proiectul tau sa fie unul castigator. Tu vino cu o idee stralucita de afaceri, iar Odas se va ocupa de restul.
Daca ideea ta de afaceri este eligibila pentru a obtine finantare europeana, atunci vei primi tot sprijinul de care ai nevoie, atat in etapa de scriere fonduri europene, cat si in cea de implementare a proiectului. Proiectul tau se poate adauga celor aproximativ 300 de proiecte castigatoare Odas. Nu mai sta pe ganduri si construieste-ti afacerea de vis cu finantare europeana.
Pentru mai multe detalii, vizitează: https/www.odasglobalconsulting.net

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Programul de investitii in abatoare montane

Consultanta fonduri europene pentru tineri antreprenori

Programul de crestere a gradului de acoperire cu servicii sociale