Deschide-ti propria afacere, accesand fonduri europene



Dacă îți dorești să devii un antreprenor de succes, însă nu ai resursele financiare necesare, trebuie să știi că ai posibilitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile. Cu ajutorul acestor fonduri îți poți deschide propria afacere, fără ca aportul financiar pe care tu îl aduci să fie prea mare. În cele mai multe cazuri, finanțarea europeană acoperă între 50% și 98% din valoarea totală a proiectului, astfel că sursele proprii de finanțare pe care tu trebuie să le identifici nu îți vor da prea multe bătăi de cap.

Pentru accesare fonduri europene, primul pas pe care trebuie să-l faci este să identifici afacerea pe care dorești să o lansezi. Trebuie să ai o idee de business de la care să pornești, dar să fii atent, aceasta trebuie să se încadreze în unul dintre programele de accesare fonduri europene disponibile. Pentru perioada 2014-2020, în România se poate accesa finanțare europeană prin intermediul următoarelor programe: Programul Operațional Competivitate (POC), Programul Operațional Capital Uman (POCU), Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT).

În cazul în care nu ai o pasiune pentru un domeniu anume, sau nu ești decis în ce direcție să mergi, să știi că există multe idei de afaceri asupra cărora chiar merită să meditezi, iar în final să te decizi pentru cea mai bună opțiune pentru tine. Din finanțarea obținută prin accesare fonduri europene, mulți români și-au deschis următoarele tipuri de afaceri: o mare parte dintre fonduri merg spre înființarea afacerilor din domeniul agriculturii, poți să cumperi diferite utilaje, să deschizi ferme de animale sau să înființezi ferme pomicole; deschiderea unor fabrici de lactate sau produse de panificație ar putea fi o idee bună; înființarea unei păstrăvării; fabricare produse și alimente bio; înființarea unei grădinițe sau a unui after-school; deschidere service auto; fabricare mobilier și decorațiuni; un alt domeniu care atrage multe fonduri europene este cel de IT-software, dacă ai studii sau cunoștințe în domeniu, chiar merită să te gândești serios să-ți deschizi o astfel de firmă; dacă ai o pasiune pentru fashion, ideea deschiderii unui atelier de croitorie, textile sau încălțăminte cu finanțare europeană ți-ar putea surâde; firmele de catering, contabilitate, curățenie sau sălile de fitness, reprezintă alte idei care te-ar putea interesa; analizează-le bine pe toate, vezi care sunt avantajele și dezavantajele și decide-te asupra aceleia care crezi că ți-ar aduce cea mai mare mulțumire sufletească și cel mai mare profit.

Procesul de accesare fonduri europene poate fi unul destul de dificil, dacă nu ești bine informat și pregătit în domeniu. Toate proiectele depuse sunt bine verificate, trebuie îndeplinite o sumedenie de condiții, iar birocrația este mare. Multe persoane care au trecut prin procesul de accesare fonduri europene au decis să apeleze la serviciile pe care le oferă o firmă de consultanță fonduri europene specializată. Un consultant fonduri europene are experiență vastă în scriere fonduri europene și ajutorul pe care acesta ți-l poate acorda îți va fi de mare folos. În cazul în care proiectul tău va fi unul câștigător, și ești mulțumit de serviciile pe care ți le oferă firma de consultanță, poți să continui colaborarea cu aceasta și în perioada de implementare a proiectului.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Programul de crestere a gradului de acoperire cu servicii sociale

Programul de investitii in abatoare montane

Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale - ODAS Global Consulting