Pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a primi finantare europeana




 Dacă dorești să accesezi fonduri europene, este bine să știi încă de la început ce implică acest proces și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi. Majoritatea solicitanților încheie contracte cu o firmă de consultanță fonduri europene, astfel că nu se îngrijorează foarte mult pe parcursul acestui proces, îți recomandăm și ție să faci acest lucru. Consultanța fonduri europene îți oferă siguranța că proiectul tău va fi aprobat și că toată documentația de care ai nevoie va fi întocmită și predată la timp.

Înainte de a începe procedurile pentru accesare fonduri europene, trebuie să te asiguri că ideea de afacere pe care o ai se încadrează în criteriile de eligibilitate ale unui Program Operațional sau al unui Apel de proiect. De asemenea, beneficiarul de finanțare europeană trebuie să verifice dacă îndeplinește condițiile de eligibilitate, care sunt prezentate în Ghidul Solicitantului. Dacă totul este în regulă, se trece la următoarea etapă, și anume, depunerea cererii de finanțare, aceasta se depune până la data limită stabilită în cadrul acelui Program Operațional. Cererea pentru finanțare europeană și proiectul se depun online, prin intermediul programului MySMIS2014. În următoarea etapă, cererea de finanțare și restul anexelor sunt evaluate de către persoanele responsabile din cadrul Autorității de Management aferentă Programului Operațional pentru care se depune proiectul de fonduri europene. Dacă sunt anumite aspecte care mai trebuie completate/solicitate pentru cerere, acestea se fac tot în cadrul acestui pas. După ce se încheie perioada de evaluare, se notifică beneficiarii a căror proiecte au fost aprobate. Autoritatea de Management transmite decizia de finanțare solicitantului, pentru a fi semnată, iar ultimul pas este reprezentat de semnarea contractului de finanțare.

Probabilitatea ca anumite proiecte să fie acceptate în favoarea altora este destul de mare, deoarece au fost stabilite, pentru perioada de programare 2014 - 2020, priorități pentru acordare de fonduri europene. Se pune accent pe: dezvoltarea zonelor rurale; investiții în infrastructură - dezvoltare rețele de apă și canalizare, trasporturi, energie regenerabilă, eficiență energetică, etc.; dezvoltarea agriculturii; creșterea competivității în afaceri și dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii; inovarea domeniului tehnologic și al comunicațiilor; investiții în resursele umane, prin crearea de activități de formare profesională; crearea de locuri de muncă pentru tineri; investiții în zone rurale și subdezvoltate, etc.

Pentru a știi în ce direcție să mergi și care proiect merită să-l depui pentru finanțare, este recomandată apelarea la o firmă de consultanță fonduri europene. Companiile de consultanță fonduri europene au sute, sau poate chiar mii de proiecte depuse și acceptate, multe dintre ele fiind deja în perioada de implementare sau chiar de ani buni transformate în afaceri de succes. Un consultant fonduri europene cunoaște toate procedurile care trebuie urmate, este mereu la curent cu toate schimbările care se efectuează și îți oferă garanția aprobării proiectului încă de la început. O firmă serioasă nu îți va accepta proiectul dacă nu crede că are șanse de reușită de peste 90%, de aceea caută cu atenție o companie care are recomandări bune și multe proiecte acceptate și implementate, acesta este primul pas în drumul spre succes.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Programul de crestere a gradului de acoperire cu servicii sociale

Programul de investitii in abatoare montane

Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale - ODAS Global Consulting