Tipuri de consultanta in managementul afacerilor

 

Pe piața de consultanță de afaceri și de management, concurenții se încadrează, în general, în câteva categorii tipice:

 

Consultanți individuali: explorare personală

Astfel de consultanți pornesc la lucru cu un entuziasm enorm. Clientul are încredere în consultantul său, iar acesta cunoaște foarte bine oamenii și procesele din firma clientului. Nu există formule preconcepute în astfel de situații; singurii indicatori care ghidează activitatea consultantului și clientului sunt profitabilitatea, eficiența și gestionarea mai bună a afacerii prin feedback. În astfel de situații este des întâlnită situația în care proprietarul afacerii recurge la o colaborare de acest gen pentru că își dă seama că "nu sunt siguri care este problema și de unde a pornit".

 

Firme mari de consultanță: profunzime și amploare

Acestea oferă noi perspective clienților, datorită experienței vaste și a înțelegerii faptului că traseul unei companii este cauzat de oamenii care lucrează în aceasta. Conducerea firmei trebuie să ia decizia de a depune un proiect la o firma de consultanță. După ce conducerea își definește obiectivele și strategiile, agenția contribuie la cizelarea acestora. Acest proces presupune stabilirea unor obiective măsurabile, monitorizarea randamentului și analiza retrospectivă constantă.

 

Firme mici de consultanță: notă personală și profunzime

Ceea ce diferențiază această categorie de agenții este combinația dintre cele două stiluri prezentate mai sus. Într-o firma mică de consultanță in afaceri, veți colabora cu proprietarul, dar nu veți lucra cu el în mod regulat. Veți lucra personal cu o echipă mică, dar veți avea posibilitatea să contactați superiorii în caz de nevoie. O agenție de această amploare are, de regulă, între 8 și 30 de angajați și este situată într-un oraș comercial. De asemenea, o astfel de agenție de consultanță este mai flexibilă decât o agenție mare; cu toate că amploarea proiectelor abordate este mai mică, aceste limitări forțează agențiile mici să colaboreze cu alți experți și să livreze soluții ingenioase. O agenție mică de consultanță nu ocupă un spațiu larg în biroul clientului. Colaborarea cu ceilalți experți trebuie să fie constantă, iar comunicarea deschisă ajută toate părțile impicate să se adapteze într-un ritm potrivit.

 

Care sunt costurile?

Atunci cînd cauți agenția potrivită, prețul este un aspect important. Clienții pun accent pe preț, indiferent dacă sunt nesiguri că își permit serviciile sau dacă au mai multe fonduri decât ar fi necesar. Prețurile unei companii mici de consultanță sunt medii, așa cum v-ați aștepta. Mulți consultanți individuali percep prețuri mai mici, mai ales dacă nu sunt ocupați cu mulți clienți, dar pot fi ușor suprasolicitați de volumul de muncă și pot să nu mai livreze efectele promise. Companiile mari percep comisioane adiționale pentru călătorie, pentru angajați ai băncilor sau pentru pachete de beneficii. Cu o companie de consultanță mai mică, probabil că profiturile obținute vor fi mai mici, însă o astfel de echipă se concentrează pe construirea unei relații de lucru stabile și eficiente.

 

Concluzie

Atunci când iei în calcul apelarea la o firma de consultanță în afaceri, trebuie analizate din timp profunzimea și dificultatea proiectului, bugetul scontat, precum și ofertele și propunerile cerute de la diferite firme. Specificul proiectelor diferă, desigur, dar pentru un proiect de dimensiune medie, care pot dura ceva timp pentru a fi implementate, cea mai bună alegere este o companie de consultanță mică. Urmând această opțiune, veți economisi multe fonduri și vă veți pregăti angajații pentru eficiență pe termen lung. De asemenea, este important să vă asigurați că cultura organizațioală a companiei nu se pierde în timpul acestui proces.

Pentru mai multe informații vizitați https://www.odasglobalconsulting.net/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Apel de proiect – Electrificare finantata prin Granturi Norvegiene – ODAS Global Consulting

Modul in care un consultant de afaceri va poate ajuta afacerea

Tot ceea ce trebuie să știi despre fondurile de investiții