Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil „copii”

ODAS Global Consulting este firma profesionistă de consultanță care te poate ajuta să accesezi granturile oferite de apelul „Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale” pentru grupul vulnerabil „copii”. Acesta este un apel care sprijină creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale.

Apelul este desfășurat în cadrul Programului Operațional Regional, fiind finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională și de Bugetul de Stat. Valoarea fondurilor eligibile unui proiect variază între 200.000 și un milion de euro. Programul dorește, prin intermediul acestui apel, dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, dar susține și investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale.

Acest apel contribuie la o dezvoltară sustenabilă pe plan local, regional și național, reduce inegalităţile cu privire la starea de sănătate, susține și promovează incluziunea socială, îmbunătățește accesul tuturor la serviciile sociale, culturale și de recreare și nu în ultimul rând, apelul de „Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale” susține trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale.

Beneficiarii eligibili pentru acest proiect sunt organizațiile neguvernamentale, autoritățile publice locale, instituțiile publice și furnizorii de servicii sociale. Aceștia din urmă, fie că sunt publici sau privați, sunt eligibili în cazul în care dețin unul sau mai multe centre de plasament care urmează să fie închise. Proiectele pot fi depuse individual sau în parteneriat cu unităţi administrativ-teritoriale, alte entităţi de drept public aflate în subordinea UAT care își desfășoară activitățile în domeniul social, precum și împreună cu entități de drept privat, acreditate ca furnizori de servicii sociale, cum ar fii asociații, fundații și unități de cult.

Cu aceste granturi, beneficiarii pot construi, reabilita, moderniza, extinde și dota infrastructuri de servicii sociale fără componentă rezidențială, destinată copiilor precum și case de tip familial pentru copii. În cadrul programului se vor finanţa centrele de zi care vor furniza servicii de suport atât pentru copii care părăsesc centrele rezidenţiale, ca urmare a dezinstituţionalizării, cât și pentru copii aflaţi în situaţii de risc de separare de familie din comunitate.

Procesul de dezinstituţionalizare trebuie să țină cont de nevoile fiecărui copil și a familiei acestora. Pentru a închide un centru de plasament, trebuie să te asiguri că nu va crește numărul de copii separați de familie, așadar trebuie dezvoltate și întărite serviciile din comunitate care previn separarea copiilor de familie.

ODAS Global Consulting este firma de consultanță profesionistă care te poate ajuta să accesezi fondurile acordate de apelul „Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale” pentru grupul vulnerabil „copii”. Noi avem o experiență vastă în acest domeniu, fiind de altfel și printre puținele societăți de profil, specializate pe realizarea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene, profil care oferă totodată și servicii de proiectare proprii și management de proiect.

Pentru a accesa fondurile de care aveți nevoie, noi vă întocmim toată documentația necesară și un dosar complex și profesionist. Ne puteți găsi la unul din sediile noastre din România, în Cluj, pe Strada Teleorman 16, Cluj-Napoca 400573, în București, în cadrul CCIR Business Center, Bulevardul Octavian Goga, Nr. 2 și în Brașov pe Strada Mureșenilor nr. 28, Brașov 500030.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Programul de investitii in abatoare montane

Consultanta fonduri europene pentru tineri antreprenori

Programul de crestere a gradului de acoperire cu servicii sociale